Aktiviteter

Här hittar du lite information om olika aktiviteter som finns i området. Under länkar hittar du hemsidor som kan guida dig ytterligare.

Kanotuthyrning

I den lilla byn Barsele som ligger mittemellan Stensele och Gunnarn finns en väldigt naturskön sträcka av Umeälven. Byn ligger alldeles intill älvens strand och här är älven mycket bred och på så vis är det långt till strömmande vatten. Många stränder och holmar gör att det är lätt att hitta någonstans att gå iland och äta sin matsäck.
Här finns kanoter att hyra från någon timmes paddling till veckor. Flytväst och paddel ingår i priset.
Prisexempel - 200kr per kanot och dygn.

Kontakta oss för mer info! Välkommen!

Fiske

Fiskemöjligheter i området finns det gott om. Många tjärnar, sjöar och bäckar att prova fiskelyckan i. Det är ingen risk att behöva trängas i detta viddernas land. Sträckan Storuman - Stensele - Gunnarn är uppdelade i olika fiskevårdsområden. På Fiskehörnan i Storuman får du hjälp med den rätta utrustningen och fiskekort. Här får du också tips och råd om fisket i området. Ytterligare info finns under länkar.

Golf

För dig som spelar golf erbjuder Gunnarn en 9 håls bana med kuperad terräng i öppet odlingslandskap. Vill man bara träna sin sving finns här en driving lake. Under länkar hittar ni Gunnarns Golfklubbs hemsida.

Bad

På sommaren kan de va skönt med ett dopp. "Boxan" som inte ligger långt från Stensele och "Lapplaya" i Gunnarn kan vara värda ett besök.

Motion

Uppför, nerför eller rakt fram. Skidor, rullskidor, inlines eller löpning. Storumans kommun kan erbjuda mycket. Rullskidbanan i Stensele är 3,2 km lång och har en skjutstation för skidskytte. Den släta asfalten och den kuperade terrängen gör åkningen rolig. Här är det garanterat fritt från bilar, och det man rimligtvis kan krocka med skulle väl vara någon älg eller ren!
På vinterhalvåret så finns här en slalombacke med två nedfarter. Det finns även ett skidstadium med totalt 17 km sammanhängande elljusspår. Dessa är preparerade för både klassisk stil och skate. Den ofta tidiga snön gör detta till en perfekt ort att börja skidsäsongen i.

Bowling

Alla somrar har ju en regnig dag. Då kan ju lite bowling pigga upp. Bowlinghallen i Storuman finner du i Aktivitetenshus, mitt i centrala Storuman.

© 12:ans logi 2009 - 2019 ~ info@12anslogi.se