Gunnarn

Gunnarn är en liten by med ca 350 invånare, den ligger ca 25 minuters bilresa österut längs väg E12 från Storuman. Här finner du Storumans flygplats som idag tyvärr ligger vilande för linjetrafik.

Runt omkring Gunnarn finner du fantastisk natur och fina fiskevatten, här rinner Juktån förbi med sitt klara kalla vatten. Precis det som öringen och harren vill ha. Det finns gott om rastplatser och vindskydd i området där man kan grilla sin fångst eller kanske en korv. Fiskekort finns att köpa på orten för en liten peng.

Skulle man nu vilja hitta på någonting annat så finns här en naturskön 9 håls golfbana och även en övningsbana som i Gunnarn är en Driving Lake. Man slår ut bollarna över en tjärn och detta gör i sin tur att det är väldigt lätt att se nedslagsplatsen. Att öva precision är en fröjd, en ljum sommarkväll.

Linné Parken invigdes 2007 och är en minnesplats efter blomsterkungen Carl von Linné. På sin resan genom Lappmarken 1732 var det vid Lycksmyren utanför Gunnarn som han tyckte att resan blivit för tuff. Där bestämde han sig för att vända hemåt.
Linné Parken ligger mitt i byn och kostar ingenting. På sommaren blommar växter som har särskild anknytning till Linné.

Skulle man nu behöva svalka av sig efter golf och Linné så finns här en vacker badplats "Lapplaya".

© 12:ans logi 2009 - 2019 ~ info@12anslogi.se